Μετά από μήνες αναμονής, η κρουαζιέρα επανεκκίνησε την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα, με την έλευση του Mein Schiff 6 της TUI Cruises στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ μία ακόμη εταιρεία αναμένεται να πραγματοποιήσει ταξίδια στα ελληνικά νησιά, έχοντας ως homeport τον Πειραιά.

Το κρουαζιερόπλοιο της TUI, χωρητικότητας 2.534 επιβατών, μεταφέρει 700 τουρίστες, οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας με charter πτήσεις από την Γερμανία και θα κάνει ενδιάμεσες στάσεις σε Πειραιά και Κέρκυρα, με παράλληλες χερσαίες εξορμήσεις. Στις προϋποθέσεις του ταξιδιού ήταν η προσκόμιση αρνητικού τεστ κορονοϊού, ενώ το πλοίο διαθέτει το δικό του νοσοκομειακό χώρο με εξειδικευμένο προσωπικό. Όπως μεταφέρεται στο Reporter από έμπειρα στελέχη του κλάδου, αυτά τα ταξίδια θα καθορίσουν εν πολλοίς και την πορεία της κρουαζιέρας. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα παρακινηθούν κι άλλες εταιρείες να προχωρήσουν στο restart, ενώ η μεγάλη ανησυχία είναι μήπως εντοπιστεί κάποιο κρούσμα κορονοϊού, σενάριο που ίσως σημάνει τον περαιτέρω αποκλεισμό της κρουαζιέρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Μηνάς Παπαδάκης επισημαίνει στο Reporter ότι «οι κρουαζιέρες της TUI είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τη συνέχεια και απόδειξη ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε επιτυχώς τα πρωτόκολλα ασφαλείας». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ταξίδια της γερμανικής εταιρείας μεταφράζονται ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα και μπορούν να ιδωθούν ως ένα μήνυμα προς τους «φίλους» της κρουαζιέρας ότι τα πολύ δύσκολα πέρασαν. Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι τα ταξίδια θα συνεχιστούν κάθε Κυριακή μέχρι τέλος Οκτωβρίου, ενώ το λιμάνι συμπεριλαμβάνεται στον προγραμματισμό της εταιρείας και για τα δρομολόγια της ερχόμενης άνοιξης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, η πορτογαλική Mystic Cruises, θυγατρική της Mystic Invest Holdings αναμένεται να δρομολογήσει το κρουαζιερόπλοιο «World Explorer» με αφετηρία τον Πειραιά και ταξίδια στα ελληνικά νησιά, στο τέλος του Σεπτεμβρίου. To συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είναι εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο και καινοτόμο υβριδικό σύστημα πρόωσης, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Rolls-Royce, με στόχο το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 200 επιβάτες. Μάλιστα, παρά την πανδημία, η εταιρεία ναυπήγησε δύο ακόμη κρουαζιερόπλοια. Το «World Voyager» παραδόθηκε φέτος και το «World Navigator» αναμένεται να ξεκινήσει ταξίδια το 2021.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι MSC Cruises και Costa Cruises, αναβάλλουν τα δρομολόγια στη χώρα μας. Ειδικότερα, η MSC γνωστοποίησε ότι το MSC Magnifica, το οποίο, αναμένεται να προσεγγίσει Κατάκολο και Πειραιά, θα ξεκινήσει τα δεκαήμερα ταξίδια του στις 19 Οκτωβρίου. Επίσης, με βάση τις ανακοινώσεις της Costa, το Costa Deliziosa θα πραγματοποιήσει από τις 10 Οκτωβρίου επταήμερες κρουαζιέρες από την Τεργέστη στην Ελλάδα, ενώ το Νοέμβριο θα πλεύσει προς τη χώρα μας το Costa Diadema, για ταξίδια 14 ημερών με προορισμό, μεταξύ άλλων, και την Αίγυπτο.

Η πανδημία «πλήγωσε» την κρουαζιέρα με την αξία του παγκόσμιου στόλου να έχει συρρικνωθεί κατά 33 δισ. ευρώ από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Εταιρείες υποχρεώθηκαν είτε να πουλήσουν πλοία είτε να τα παραχωρήσουν για scrap. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), το σύνολο των εσόδων από την κρουαζιέρα δεν προβλέπεται να είναι μεγαλύτερο από 100 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ πριν από την εμφάνιση του κορονοϊού, υπολογίζονταν έσοδα περίπου 1 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ, Θεόδωρος Κόντες έχει επισημάνει ότι η κρουαζιέρα θα επανέλθει στα επίπεδα του 2019 το 2023.

Πηγή: Reporter.gr