Κρουαζιέρα: Το Ηράκλειο homeport για τις εταιρίες TUI και Hapag-Lloyd Cruises

 

H Κρήτη αναμένεται να γίνει homeport για κρουαζιέρες των εταιριών TUI και Hapag-Lloyd Cruises μέσα στο 2021, σύμφωνα με το Seatrade Cruise News, με την TUI να στέλνει το πλοίο Mein Schiff 2 στο Ηράκλειο.

Εξαιτίας της ανακατανομής των homeport διεθνώς, σε πρωτοφανή κλίμακα για τις τελευταίες δεκαετίες, αναδεικνύονται νέοι προορισμοί homeport σε μια επιδίωξη των εταιριών κρουαζιέρας να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγιά τους με όρους ασφάλειας.

Το Ηράκλειο ως κόμβος της ακτοπλοϊας διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές για να γίνει homeport και πέρυσι η TUI για σύντομο χρονικό διάστημα χρησιμοποίησε το Ηράκλειο ως λιμάνι επιστροφής.

Επίσης, διαθέτει απευθείας πτήσεις με πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες καθιστώντας το ιδανικό για τις TUI και Hapag-Lloyd, οι οποίες εξυπηρετούν πρωτίστως τους γερμανόφωνους ταξιδιώτες.

Οι εταιρίες κρουαζιέρας μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει την επαναλειτουργία σε πρώην λιμάνια τους όπως η Λεμεσός, η Χάιφα, οι Βερμούδες, το Πίτσμπουργκ και το Μπρίτζταουν.

Επίσης, αμερικανικές εταιρίες κρουαζιέρας αναζητούν την επανεκκίνηση των προγραμμάτων τους εκτός των ΗΠΑ καθώς τα κέντρα πρόληψης και ελέγχου λοιμωδών νοσημάτων της χώρας συνεχίζουν να αγνοούν το κάλεσμα της βιομηχανίας για προσεκτική επανεκκίνησή της.

Η Celebrity έχει ήδη ανακοινώσει ότι η Αθήνα θα αποτελεί homeport για το νέο πλοίο της, Celebrity Apex, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών, μόλις ανοίξει η Ελλάδα στους επισκέπτες με ανοσία, στα μέσα Μαϊου.

Πηγή: www.tornosnews.gr