Κρουαζιέρα: Κανονικά στην αγορά σήμερα οι τουρίστες του “Celebrity Apex”

Κρουαζιέρα: Κανονικά στην αγορά σήμερα  οι τουρίστες του “Celebrity Apex”
Ελεύθεροι να περιηγηθούν στην πόλη, στην αγορά και σε όλο το νησί θα είναι οι τουρίστες που θα μεταφέρει σήμερα το πρωί στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Celebrity Cruises το ολοκαίνουργιο “Celebrity Apex”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε «Η Ροδιακή», το κρουαζιερόπλοιο θα μεταφέρει 663 τουρίστες, στην πλειονότητά τους Αμερικανούς, καθώς και 940 άτομα πλήρωμα, που θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν ελεύθερα έξω, να κάνουν βόλτα και αγορές όπως επίσης να γευματίσουν και να πιουν καφέ στα εστιατόρια και τις καφετέριες αντίστοιχα.

Όπως είναι γνωστό, οι Αμερικανοί πολίτες έχουν εμβολιαστεί σε υψηλό ποσοστό και η συγκεκριμένη εταιρεία επιτρέπει στο πρωτόκολλό της, σύμφωνα με πληροφορίες, την ελεύθερη περιήγηση των επιβατών της στα λιμάνια προσέγγισης. Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη κρουαζιέρα διεξάγεται με όλο το πλήρωμα και τους επιβάτες άνω των 18 ετών εμβολιασμένους κατά του COVID-19, ενώ οι ανήλικοι κάτω των 18 ετών έχουν αρνητικό τεστ PCR.

Το κρουαζιερόπλοιο προσεγγίζει το λιμάνι μας στο πρώτο του ταξίδι που ξεκίνησε στις 19 Ιουνίου από τον Πειραιά. Αναμένεται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 8 το πρωί προερχόμενο από τη Σαντορίνη και θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα για το Κουσάντασι. Μέσα στον μήνα θα πραγματοποιήσει μία ακόμα προσέγγιση στις 29 Ιουνίου.
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δήμος Ρόδου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου (ΔΛΤΝΔ) θα οργανώνουν μία μικρή τελετή υποδοχής του γύρω στις 9 το πρωί, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα καλωσόρισμα από τη φιλαρμονική του δήμου.

Στην τελετή θα παρευρεθούν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Ταρασλιάς, ο πρόεδρος του ΔΛΤΝΔ Βασίλης Παπαοικονόμου, και οι αρχές του λιμανιού, και αναμένεται να γίνει η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Κατά τη διάρκεια της πολυτελούς κυκλικής κρουαζιέρας των επτά διανυκτερεύσεων που θα πραγματοποιεί έως και τον Σεπτέμβριο, το “Celebrity Apex” θα αναχωρεί από τον Πειραιά και θα επισκέπτεται μερικούς από τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς της Μεσογείου, όπως η Μύκονος, η Ρόδος και η Σαντορίνη στην Ελλάδα, η Λεμεσός στην Κύπρο, η Χάιφα και η Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καπετάνιος του πλοίου είναι ο Έλληνας Δημήτρης Καφετζής και ότι η Celebrity Cruises ιδρύθηκε το 1988 από την οικογένεια Χανδρή. Αργότερα έγινε μέλος του Royal Caribbean Group, αλλά έχει διατηρήσει τις ελληνικές της ρίζες αναλλοίωτες έως σήμερα, καθώς το 70% των αξιωματικών σε ολόκληρο τον στόλο της έχει ελληνική καταγωγή.

Όπως και το πρωτοποριακό αδελφό πλοίο του το “Celebrity Edge”, το “Celebrity Apex” διαθέτει καινοτόμο εξωτερικό σχεδιασμό και υπερσύγχρονους χώρους φιλοτεχνημένους από σχεδιαστές παγκοσμίου φήμης.

Η εμπειρία που προσφέρει το πλοίο στο εσωτερικό του ξεχωρίζει απ’ όλα τα άλλα κρουαζιερόπλοια και τροφοδοτεί την αγάπη των επιβατών για τα ταξίδια με:
– Τον πολυτελή χώρο The Retreat με τα εκπληκτικά καταλύματά του, ένα ιδιωτικό εστιατόριο και ένα αποκλειστικό σαλόνι και χώρο ηλιοθεραπείας που συναγωνίζεται οποιοδήποτε θέρετρο υψηλών προδιαγραφών.

Επαναστατικά καταλύματα, από σύγχρονες διώροφες βίλες με μικρές πισίνες έως καμπίνες με απέραντες βεράντες, που καταργούν τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, όλα επιμελημένα και σχεδιασμένα από τη βραβευμένη MBE Kelly Hoppen.

– Την εμπειρία The Magic Carpt, με ένα μαγικό χαλί που πετάει ψηλά πάνω από τη θάλασσα και προσφέρει στους επιβάτες απρόσκοπτη θέα, την ώρα που γευματίζουν ή πίνουν κοκτέιλ.
Ένα απαράμιλλο γαστρονομικό ρεπερτόριο από 29 ξεχωριστά εστιατόρια, μπαρ και σαλόνια, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουργιου Craft Social Bar, που συνδέει τους επιβάτες με τους προορισμούς που θα επισκεφθούν. Μενού από όλο τον κόσμο, επιμελημένα από σεφ με αστέρια Michelin, φέρνουν γεύσεις από όλο τον πλανήτη προσφέροντας ένα απαράμιλλο γαστρονομικό ταξίδι στη θάλασσα.

Το “Celebrity Apex” με σημαία Μάλτας κατασκευάστηκε το 2020 στα ναυπηγεία Chantiers de l’ Atlantique στο St Nazaire της Γαλλίας. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 3.405 επιβάτες ενώ το πλήρωμα του αποτελείται από 1.320 άτομα κυρίως Έλληνες.

Προσμονή για τα οικονομικά οφέλη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρουαζιέρα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα λόγω της πανδημίας, προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της και σταδιακά να επιστρέψει στην κανονικότητα.
Με τη σταδιακή αύξηση των εμβολιασμένων στις χώρες προέλευσης οι εταιρείες, εκτιμάται ότι θα τροποποιήσουν σταδιακά τα πρωτόκολλά τους και θα επιτρέψουν την ελεύθερη περιήγηση των τουριστών, όπως γίνεται και για τους Αμερικανούς πολίτες.

Πάντως μπορεί η πληρότητα να είναι χαμηλή στο συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο το οποίο φέρνει στη Ρόδο το 1/5 των τουριστών που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει, όμως αυτό θεωρείται φυσιολογικό λόγω των καταστάσεων, καθώς κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα άλλα κρουαζιερόπλοια.

Όπως για παράδειγμα με το “Aida Blu” που κατέπλευσε χθες στη Ρόδο με μόλις 899 τουρίστες ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει περίπου 2.500 άτομα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες το κρουαζιερόπλοιο θα ερχόταν στη Ρόδο γεμάτο με τουρίστες.
Σε ό,τι αφορά το “Celebrity Apex” οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβάτες του είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και ότι δαπάνησαν μεγάλα ποσά για να πραγματοποιήσουν αυτή την κρουαζιέρα. Ως εκ τούτου η επίσκεψή τους στην τοπική αγορά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι μία ελπιδοφόρα εξέλιξη.

Ας μην ξεχνάμε ότι το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιεί ταξίδια στη Μεσόγειο και προσεγγίσεις στη Ρόδο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει μία οικονομική ανάσα στο νησί όσο μικρή και αν είναι αυτή για διάστημα περίπου τριών μηνών.

Πηγή: www.rodiaki.gr

2021-06-24T14:40:20+03:00

Τίτλος

Go to Top