Καταπλέει σήμερα στη Ρόδο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Με 61 μόλις τουρίστες και 85 άτομα πλήρωμα

Καταπλέει σήμερα στη Ρόδο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Σήμερα το πρωί καταπλέει στο λιμάνι της Ρόδου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς, εγκαινιάζοντας την κρουαζιέρα στην περιοχή μας μετά από αρκετούς μήνες στασιμότητας λόγω της πανδημίας.

Ποδαρικό θα κάνει συγκεκριμένα το κρουαζιερόπλοιο “World Explorer” στο οποίο θα επιβαίνουν, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μόλις 61 τουρίστες, εκ των οποίων οι 55 θα είναι Γερμανοί υπήκοοι καθώς και 85 άτομα πλήρωμα.

Το κρουαζιερόπλοιο μήκους 120 μέτρων αναμένεται να προσεγγίσει τη Ρόδο γύρω στις 8 το πρωί προερχόμενο από τα Χανιά ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα θα αναχωρήσει στις 8 το βράδυ για την Κω.

Το πλοίο θα προσκομίσει στις αρχές του λιμανιού βεβαίωση από τον καπετάνιο και το γιατρό οι οποίοι θα πιστοποιούν ότι επιβάτες και πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους, αφού πριν την επιβίβασή τους όλοι τους είχαν καταθέσει και αρνητικό τέστ για τον κορωνοϊό.

To “World Explorer” που θα κάνει σήμερα ποδαρικό στο λιμάνι της Ρόδου

To “World Explorer” που θα κάνει σήμερα ποδαρικό στο λιμάνι της Ρόδου

Όπως έγινε γνωστό, η διεύθυνση Τουρισμού του δήμου Ρόδου θα οργανώσει μία μικρή τελετή υποδοχής του πλοίου, σήμερα το πρωί, προσαρμοσμένη στα μέτρα που επιβάλλουν οι καταστάσεις.

Μάλιστα οι επιβάτες του θα πραγματοποιήσουν ημερήσια εκδρομή στο νησί, με δύο πούλμαν τα οποία διαθέτουν ειδικό πιστοποιητικό που βεβαιώνει ότι έχει γίνει απολύμανση όπως ζήτησε η εταιρεία, εφαρμόζοντας σχετικές οδηγίες. Το “World Explorer” θα επισκεφτεί και πάλι τη Ρόδο την 1η Οκτωβρίου.

Έρχεται και το “Costa Diadema”
Παράλληλα σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που αναμένεται να προσεγγίσει τη Ρόδο είναι το “Costa Diadema”, το οποίο θα καταπλεύσει στις 6 Οκτωβρίου.

Ο κατάπλους θα γίνει στις 7 το πρωί και ο απόπλους στις 8 το βράδυ για να συνεχίσει το ταξίδι του στη Μεσόγειο. Μέχρι στιγμής οι αρχές ασφαλείας του λιμανιού δεν έχουν ενημερωθεί για τον αριθμό των τουριστών που θα φέρει στη Ρόδο, ούτε και για τα λιμάνια προσέγγισης.

Το “Costa Diadema”, που λέγεται και διαμάντι της θάλασσας ναυπηγήθηκε το 2014 και είναι ένα απο τα μεγαλύτερα πλοία της Costa Cruises. Έχει μήκος 303 μέτρα , διαθέτει 1.800 καμπίνες και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 3.700 επιβάτες, ενώ το πλήρωμά του ανέρχεται σε 1.250 άτομα.

Το “Costa Diadema” που έρχεται για πρώτη φορά στη Ρόδο στις 6 Οκτωβρίου

Το “Costa Diadema” που έρχεται για πρώτη φορά στη Ρόδο στις 6 Οκτωβρίου
Πηγή: www.rodiaki.gr
2020-09-21T11:56:59+03:00

Τίτλος

Go to Top