Όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κ. Ταρασλιάς

Ελεύθερα στην αγορά οι επιβάτες από τα αμερικανικά κρουαζιερόπλοια

Ευχάριστα τα νέα για την κρουαζιέρα, καθώς αυτό που εύχονταν όλοι οι τοπικοί φορείς και ειδικά οι επιχειρηματίες και οι καταστηματάρχες της Ρόδου, να μπορούν δηλαδή οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων να επισκέπτονται την αγορά, φαίνεται ότι αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα από τις Εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων, και έχουμε τέτοιες προγραμματισμένες προσεγγίσεις στο λιμάνι μας μέχρι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα!

Το πρώτο βήμα για να «απελευθερωθεί» επιτέλους η κρουαζιέρα από το σύστημα «bubble» που είναι σε εφαρμογή από τότε που έγινε η επανεκκίνησή της, φαίνεται ότι γίνεται από τις Εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων.

Αυτό είναι κάτι πολύ θετικό γιατί, ναι μεν, οι προσεγγίσεις έχουν ξεκινήσει και πάλι στην περιοχή μας και βλέπουμε κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Ρόδου, όμως η τοπική αγορά στενάζει και αγανακτεί, αντίδραση δικαιολογημένη, αφού στην ουσία, όλο αυτό το διάστημα, ήταν σχεδόν «δώρον-άδωρον».

Στην ουσία, στέλναμε το μήνυμα ότι είμαστε ανοιχτοί και ασφαλείς, ενώ εργάζονταν και κάποιοι ελάχιστοι συμπολίτες μας (σ.σ. οδηγοί, ξεναγοί κτλ), κάτι που βέβαια είναι θετικό αλλά δεν έχει ανταπόκριση στην αγορά.

Από τη στιγμή που οι επιβάτες μέχρι τώρα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν την κρουαζιέρα τους με το σύστημα «bubble», αυτό σημαίνει ότι μόλις κατέβουν από το πλοίο μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνο με γκρουπ για κάποια ξενάγηση ή επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο, όχι πάντως να επισκεφθούν καταστήματα.

Ειδικά για τη Μεσαιωνική Πόλη, αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην έναρξη της φετινής σεζόν, αφού από τη μια ο κόσμος στο νησί δεν είναι τόσος, ώστε να δουν κίνηση στα καταστήματά τους και από την άλλη οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων που παραδοσιακά επισκέπτονται το Μνημείο, δεν μπορούν να μπουν σε καταστήματα.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς αυτό έχει δημιουργήσει μία κατάσταση πολύ δύσκολη με πολλούς από τους επιχειρηματίες να βρίσκονται σε μεγάλο δίλημμα ακόμη και για το αν θα έπρεπε να ανοίξουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους!

Φαίνεται, όμως, ότι με τους εμβολιασμούς, το σύστημα «bubble» αρχίζει και χαλαρώνει, αρχής γενομένης από τις εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων-μια και η κάθε εταιρεία έχει, ως γνωστόν, τα δικά της πρωτόκολλα-και η ευχή όλων είναι να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες.

Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η φετινή χρονιά κοντράρει σε κρατήσεις στο λιμάνι της Ρόδου αυτήν του 2019, αφού έχουν προγραμματιστεί 272 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων, εάν συμβεί αυτό σύντομα, τότε θα αποτελέσει «βάλσαμο» για την πολύπαθη τοπική αγορά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, λοιπόν, τις προηγούμενες ημέρες, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, είχε συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών και, στη συνέχεια, η Δημοτική Αρχή Ρόδου είχε την ενημέρωση ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες θα αφήνουν πλέον τους επιβάτες τους να επισκέπτονται κανονικά τους προορισμούς που προσεγγίζουν τα πλοία τους.

Αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κώστας Ταρασλιάς:
«Μετά από συζητήσεις με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη πήραμε τη διαβεβαίωση ότι οι κρουαζιέρες με Αμερικανούς τουρίστες που προσεγγίζουν το λιμάνι της Ρόδου από την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν να κατεβαίνουν χωρίς περιορισμούς στο νησί μας».

Σημειώνεται ότι μία τέτοια εταιρεία είναι η Celestial και έχουμε προσεγγίσεις πλοίων της στο λιμάνι της Ρόδου μέχρι τα τέλη του μηνός καθ’ όλη τη σεζόν. Και τα πλοία της Caribbean και της Manos Cruises, όμως, ξεκινούν από το Ισραήλ που οι επιβάτες (και το πλήρωμα) είναι όλοι εμβολιασμένοι.

Μιλώντας στη «Ροδιακή», ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε ότι είναι ιδιαιτέρως χαρούμενοι γι’ αυτό και μάλιστα, όπως είπε, πιέζουν και οι ίδιοι στο να «απελευθερωθεί» η κρουαζιέρα από το σύστημα «bubble», κάτι για το οποίο γίνεται τώρα το πρώτο βήμα.

Πηγή: www.rodiaki.gr