Βασίλης Παπαοικονόμου: Έντονο το ενδιαφέρον για κρουαζιέρες φέτος στα νησιά μας
Έντονο είναι το ενδιαφέρον και από την εταιρεία MSC για κρουαζιέρες φέτος στην περιοχή μας, καθώς καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να επανακάμψει ο θαλάσσιος τουρισμός μετά από σχεδόν ένα χρόνο απραξίας και στασιμότητας.
Μάλιστα η εταιρεία έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις με τα κατά τόπους λιμάνια ενδιαφέροντός της στη Μεσόγειο ώστε να μπορέσει να καταρτίσει τα προγράμματά της.
Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα τηλεδιάσκεψη με τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου στην οποία πήραν μέρος υψηλόβαθμα στελέχη της, ώστε συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την υποδοχή των κρουαζιεροπλοίων και των επιβατών τους στο λιμάνι της Ρόδου.
Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του ταμείου Βασίλης Παπαοικονόμου, πέρα από το έμπρακτο ενδιαφέρον που υπάρχει από τις εταιρείες Mano Cruises και Caribbean και η ΜSC έχει εκδηλώσει το δικό της ενδιαφέρον να εντάξει στα φετινά της προγράμματα το λιμάνι μας.
Συγκεκριμένα, ζήτησε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί και εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένη για την προετοιμασία που έχει γίνει.
Πάντως όπως τόνισαν οι εκπρόσωποί της, μετά τη συζήτηση που έγινε αναμένουν τις αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων και φορέων της χώρας μας αναφορικά με τα μέτρα και τις προϋποθέσεις που θα ισχύσουν για τους κατάπλους στα ελληνικά λιμάνια για να καταρτίσουν τα προγράμματά τους και να διαφημίσουν τα ταξίδια.
Μάλιστα έχουν ήδη ενημερώσει τα κυβερνητικά στελέχη ότι θα πρέπει να έχουν δώσει απάντηση μέχρι τα μέσα Απριλίου καθώς ο χρόνος «τρέχει» και πρέπει να οργανωθούν οι κρουαζιέρες. Παράλληλα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου ετοιμάζει σε συνεργασία με την περιφέρεια και το σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενου κρούσματος σε κρουαζιερόπλοιο το οποίο ολοκληρώνεται σύντομα.
«Εμείς προετοιμαζόμαστε σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, και πιστεύω ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε ολοκληρώσει και το σχέδιο για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού σε συνεργασία με την περιφέρεια το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο». Σε τοπικό επίπεδο είναι σχεδόν όλα έτοιμα για το άνοιγμα της κρουαζιέρας και αναμένονται διευκρινίσεις για το ποιοι θα μπορούν να ταξιδεύουν, υπό ποιες προϋποθέσεις και τι θα ισχύσει στα λιμάνια που θα υποδέχονται τα κρουαζιερόπλοια και πώς θα γίνονται οι περιηγήσεις και οι εκδρομές.
Πηγή: www.rodiaki.gr