Στις 9 Ιουνίου αναμένεται στη Ρόδο το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο “Odyssey of the Seas” της Royal Caribbean Cruises! Πρόκειται για ένα νέο κρουαζιερόπλοιο κατηγορίας Quantum Ultra όπου οι επιβάτες μπορούν να θαυμάσουν τη θέα που κόβει την ανάσα 91 μέτρα πάνω από τη θάλασσα στο North Star μια γυάλινη κάψουλα με θέα 360 μοιρών! Διαθέτει 16 καταστρώματα και μπορεί να μεταφέρει έως 4.500 επιβάτες.

Τα δρομολόγια, μετ’ επιστροφής από το λιμάνι της Χάιφα του Ισραήλ, θα περιλαμβάνουν στάσεις σε ειδυλλιακά νησιά και προορισμούς στη Μεσόγειο, όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Αθήνα, στην Ελλάδα και η Λεμεσός στην Κύπρο.
To Odyssey of the Seas είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της κατηγορίας Quantum Ultra Class στην περιοχή, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που θα έχει υποδεχθεί ποτέ η Ρόδος, με μια ξεχωριστή νέα εμφάνιση, ένα γεμάτο δράση κατάστρωμα. Το state-of-the-art κρουαζιερόπλοιο φέρει τεχνολογικές καινοτομίες, όπως την επόμενη γενιά SeaPlex, με την προσθήκη του πρώτου Playmakers Sports Bar & Arcade με θέα στο κυρίως χώρο του γηπέδου. Ένα επανασχεδιασμένο Adventure Ocean Kids Program, και το Social180 teen lounge με κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, μουσική, ταινίες και ένα υπαίθριο κατάστρωμα με θέα στην θάλασσα. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν επίσης μια ποικιλία από χώρους εστίασης, συμπεριλαμβανομένου του Teppanyaki, σερβίροντας ανατολικοασιατικές γεύσεις σε παραδοσιακό ιαπωνικό στυλ. Ιταλική κουζίνα στο Giovanni του Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar, η οποία προσφέρει ρουστίκ ιταλικά πιάτα. Στο τελευταίο κατάστρωμα του Odyssey δύο υπαίθριες πισίνες και τέσσερις υδρομασάζ με σκιές κασίτας και αιώρες. Επίσης στο κατάστρωμα θα είναι πολλά αγαπημένα σημεία των επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένου του προσομοιωτή surf FlowRider, ελεύθερη πτώση με RipCord από iFly, η εμβληματική κάψουλα παρατήρησης North Star all-glass που διαθέτει θέα 360 μοιρών από 300 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και ρομπότ bartenders στο Bionic Bar.
«Το ενδιαφέρον των πλοιοκτητριών εταιρειών για το λιμάνι της Ρόδου είναι τεράστιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, Βασίλης Παπαοικονόμου, ο οποίος σημείωσε ότι για την υποδοχή του “Odyssey of the Seas” το οποίο έχει βύθιση εννέα μέτρων, το ΔΛΤ ενέκρινε την διαμόρφωση του προβλήτα που δέχεται τα μεγάλα πλοία και την απομάκρυνση των φερτών υλικών.
Επίσης, το Λιμενικό Ταμείο ενέκρινε την παράταση της παράδοσης του νέου τμήματος του ξυλοπεζόδρομου (από την οδό Καναδά έως το λιμάνι της Ακαντιάς) λόγω τροποποίησης της αρχικής μελέτης του έργου που δεν περελάμβανε τη συντήρηση του ξύλου με ειδικά υλικά. Η επέκταση του ξύλινου πεζόδρομου θα παραδοθεί προς χρήση στο τέλος Μαΐου.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Παπαοικονόμου, πραγματοποιήθηκε στο προηγούμενο διάστημα τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου και του Νοσοκομείου για τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων της νόσου covid-19 στο τουριστικό λιμάνι. Το σχέδιο που υπογράφουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, θα σταλεί από την Περιφέρεια στο αρμόδιο υπουργείο για τις τελικές εγκρίσεις και στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στις πλοιοκτήτριες εταιρείες, ώστε να προσαρμοστούν πάνω στα μέτρα που ορίζει το εν λόγω σχέδιο.
«Το Odyssey of the Seas είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο θα έχει δεχθεί ποτέ η Ρόδος. Η εικόνα για το θαλάσσιο τουρισμό είναι θετική μέχρι στιγμής. Το ενδιαφέρον των εταιρειών είναι μεγάλο. Περιμένουμε να ανακοινωθεί η ΚΥΑ για το θαλάσσιο τουρισμό ώστε να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα. Είμαστε σε περίοδο αναμονής για τις όποιες εξελίξεις», δήλωσε στη «δ» ο τουριστικός πράκτορας, Παύλος Γεωργιάδης.