Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως Δικαιούχος της Πράξης «ΝΑΥΣ: Αξιοποίηση Ναυτιλιακών Πληροφοριών στη Διαλειτουργικότητα Εφοδιαστικών Αλυσίδων Προμηθευτικής και Εξυπηρέτησης της Κρουαζιέρας», του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020, διοργάνωσε Διαδικτυακή Εκδήλωση την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων δημοσιότητας της πράξης.

Σκοπός της διαδικτυακής εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της λειτουργίας της πλατφόρμας που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του ΝΑΥΣ καθώς και η οργάνωση της πιλοτικής εφαρμογής της στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η πλατφόρμα (e-marketplace) που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της πράξης ΝΑΥΣ αφορά στην προμήθεια των κρουαζιερόπλοιων αλλά και των επιβατών αυτών με προϊόντα τοπικών παραγωγών. Μέσω της υπηρεσίας «Δημιουργία προφίλ Επιχείρησης» μπορείτε να εγγραφείτε στην πλατφόρμα της πράξης ΝΑΥΣ και να δηλώσετε τα προϊόντα σας.

Δημιουργώντας το προφίλ της επιχείρησής σας στην πλατφόρμα ΝΑΥΣ, δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης τοπικών προϊόντων σε επισκέπτες που φτάνουν στην Περιφέρεια μας ακτοπλοϊκώς. Επιπρόσθετα, προβλέπεται η διερεύνηση των δυνατοτήτων εμπορικής εκμετάλλευσης της πλατφόρμας μετά την ολοκλήρωση του έργου, για την περαιτέρω εμπορική προώθηση των τοπικών προϊόντων που αφορούν τον εφοδιασμό των κρουαζιερόπλοιων. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν στις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της πράξης ΝΑΥΣ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

O Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Δια βίου Μάθησης κ. Χρήστος Μπάρδος δήλωσε: «Άλλο ένα καινοτόμο πρόγραμμα υλοποιείται, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία. Τα προγράμματα της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε. αξιοποιούν κάθε πρόταση που κατατίθεται και μεταφέρουν χρήσιμα και απολύτως πραγματικά συμπεράσματα στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του Νότιου Αιγαίου. Η εντολή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου για καμιά απώλεια ευκαιριών με την δικαιολογία του covid-19, γίνεται πράξη. Συνεχίζουμε να φιγουράρουμε στις πιο παραγωγικές Περιφέρειες και Αναπτυξιακές εταιρείες της Ευρώπης».

Ατζέντα εκδήλωσης

Πρόσκληση Εκδήλωσης