Οι εξελίξεις στον παγκόσμιο κλάδο της κρουαζιέρας είναι συνεχείς και προκαλούν ανάμικτα συναισθήματα αφού το γκρίζο τοπίο σπάει η αισιοδοξία έστω και σε μικρές δόσεις.

Όσο αφορά την Ελλάδα μετά την MSC που ανέφερε χθες το ΝΜ ότι θα ξεκινήσει κρουαζιέρα από την Ιταλία στη ρότα της θα πλεύσει και η Costa. Όλα αυτά από τον Σεπτέμβριο και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Οι δύο αυτές εταιρείες σχεδιάζουν από το φθινόπωρο κρουαζιέρες στη Μεσόγειο ενώ στη Βόρεια Θάλασσα θα δραστηριοποιηθούν η AIDA και η TUI. Μοιάζει σαν να υπάρχει μία άτυπη συμφωνία μεταξύ τους στο πλαίσιο της προσπάθειας διαχείρισης των ζημιών.

Βέβαια στη Βόρεια Θάλασσα οι κρουαζιέρες από 1η Αυγούστου έως και 15 Οκτωβρίου ακυρώθηκαν.

Η MSC ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου θα ενημερώσει για τα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν στη Δυτική και Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα σχέδια υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχει υποβάλλει η εταιρεία σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες-προορισμούς.

Στο μεταξύ η MSC φαίνεται ότι είναι η εταιρεία που έχει κινηθεί πιο γρήγορα απ΄ όλες για την εφαρμογή πρωτοκόλλων υγιεινής και αυτός είναι ο λόγος που φέρεται να επιστρέφει πιο γρήγορα στις κρουαζιέρες.

Η εταιρεία δημιούργησε μία δική της ειδική task force για επιπλέον ελέγχους υγειονομικούς αλλά και λήψης επιπλέον μέτρων. Στην ομάδα συμμετέχει και ο Έλληνας καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Χριστάκης Χατζηχριστοδούλου.

Παράλληλα το Royal Caribbean Group και η Norwegian Cruise Line Holdings ανακοίνωσαν συνεργασία για την «ανάπτυξη βελτιωμένων προτύπων υγιεινής και ασφάλειας κρουαζιέρας ως απάντηση στην παγκόσμια πανδημία COVID-19».

Δημιούργησαν ομάδα που θα είναι επιφορτισμένη με την ανάπτυξη συνεργασιών για τη βελτίωση της ασφάλειας και την επίτευξη ετοιμότητας για την ασφαλή επανέναρξη των λειτουργιών.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων εργάζεται για σχεδόν ένα μήνα και θα ανακοινώσει τις αρχικές της συστάσεις έως τα τέλη Αυγούστου.

«Αυτή η άνευ προηγουμένου πανδημία απαιτεί από εμάς να αναπτύξουμε πρωτοφανή πρότυπα υγείας και ασφάλειας», δήλωσε ο Richard D. Fain, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean Group: «Η προσέλκυση αυτών των σεβαστών εμπειρογνωμόνων για να μας καθοδηγήσει προς τα εμπρός αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να προστατεύσουμε τους καλεσμένους μας, τα πληρώματα μας και τις τοπικές κοινότητες που επισκεφθούμε».

 

Πηγή: www.ekriti.gr