Υπάρχει προοπτική ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη Λέσβο τα επόμενα χρόνια αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος

Τρεις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Μυτιλήνη…καιρού επιτρέποντος

 

 

Στην προοπτική αύξησης των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων τα επόμενα χρόνια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

Με αφορμή την αυριανή πρώτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στη Μυτιλήνη ο Ηλίας Πίκουλος ανέφερε ότι πιθανόν να ακολουθήσουν άλλες δύο προσεγγίσεις τις επόμενες δύο Παρασκευές από το ίδιο κρουαζιερόπλοιο.

«Κάποτε η Λέσβος ήταν σε πολύ διαφορετική θέση σε ότι αφορά τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων, και μάλιστα στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας φτάσαμε και τις 100 προσεγγίσεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στο λιμάνι της Μήθυμνας. Το μεταναστευτικό και ο κορονοϊός επηρέασαν όπως είναι φυσικό την κρουαζιέρα τώρα όμως φαίνεται ένα παράθυρο αισιοδοξίας για τα επόμενα με το άνοιγμα της Κωνσταντινούπολης.

Δυστυχώς για τη Λέσβο το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει ντόκος για να δένουν τα κρουαζιερόπλοια και να επιβιβάζονται με ασφάλεια οι επιβάτες. Σε περίπτωση λοιπόν που έχουμε ισχυρούς ανέμους οι εταιρείες κρουαζιέρας δεν ρισκάρουν την ασφάλεια των επιβατών τους για να μεταφερθούν με λάντζες κι έτσι ένας πολύ μεγάλος αριθμός προσεγγίσεων ακυρώνεται. Πολλές φορές έχουμε θέσει στους αρμόδιους φορείς και στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης το ζήτημα της δημιουργίας ντόκου ωστόσο παρά τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Πιστεύω ότι για να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα στη Λέσβο και να μπει το νησί δυναμικά στο χάρτη των εταιρειών θα πρέπει να παρέχουμε ασφαλείς υπηρεσίες προσέγγισης στα λιμάνια μας κάτι το οποίο θεωρείται πρωταρχικής σημασίας ζήτημα.

Αναφερόμενος ο Ηλίας Πίκουλος στα ζητήματα της ακτοπλοΐας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το καλοκαίρι και ειδικότερα ο Αύγουστος και ο μισός Ιούλιος, πήγαν ανέλπιστα καλά και οι αφίξεις στο νησί μας ξεπέρασαν συνολικά τις 50 χιλιάδες. «Το καλοκαίρι μας ξάφνιασε ευχάριστα, ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε, όμως η κίνηση περιορίστηκε στις 6 εβδομάδες του καλοκαιριού».

Αυτή την περίοδο οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις έχουν επιστρέψει στον χειμερινό προγραμματισμό τους με 6 συνολικά δρομολόγια από το Σάμος και το Διαγόρας για τον Πειραιά. «Στις 12 Δεκεμβρίου όπως αναφέρει ο Ηλίας Πίκουλος, το Σάμος θα αντικατασταθεί από το πλοίο Αριάδνη κάτι που θεωρείται θετική εξέλιξη για το επιβατικό κοινό του νησιού μας, αφού θα υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε καμπίνες».

Σε ότι αφορά το δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης ο Ηλίας Πίκουλος σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια από την εταιρεία να διατηρηθεί και το καλοκαίρι ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμη για οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Ακολουθεί βίντεο…

Πηγή: http://www.stonisi.gr/post/21043/treis-proseggiseis-kroyazieroploiwn-sth-mytilhnhkairoy-epitrepontos